Business or Individual in need of a Twitter Makeover? Custom Twitter Backgrounds
MySpaceLayouts

Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan drpd kami Crew Adams Prosperity Kebab..Alhamdulillah masih berpeluang dan  bernafas di Bulan Ramadhan kali ini. Semoga Ramadhan kali ini kami sekeluarga diberi kesihatan tubuh badan, dimurahlan rezeki dan dapat  meningkatkan ibadah. ( doalah tu kami erk ) 


Syukur Alhamdulillah Ya Allah, ini adalah Ramadhan yang ke 5 kami berada dalam bidang perniagaan makanan ni. Nabi Muhammad s.a.w kan dah cakap 99 rezeki tu datangnyer daripada perniagaan..betul x.?. Seronok tengok hubby meniaga skang tambah2 selepas lahirnya anak kami yang kedua "Khayra yang sgt comel " hehehe  rezeki kami semakin murah..Alhamdulillah, dulu masa hubby kerja Chef kat Palace Of Golden Horses kan..kan.. jgn harap lah kitorg dapat berbuka sama2. Yang paling sedih org lain raya, Hubby kena keja plak biasa nyer raya pertama n kedua 'open house' rumah Tun Dr. Mahathir Mohamad..semua x leh cuti..best ke x??org lain raya kau keje?? eee gerammm gak ...stress je masa tu, dah lah tengah ngandungkan Adam anak sulong kami. ermm itu cite lama..tetiba teringat plak. huby kerja kuat tapi gaji banyak tu jugak , mengayakan org lain buat ape...tui x korang??? bila keje sendiri ni masa tu banyak ngan family. nk cuti or jalan2 anytime..dulu g kenduri kawen pun susah..alamak dah lencong cite lain plak..ok lettew kan...hehehe

 *sebenarnya saya nk ckp yang ni lah..

Tahun ni Adams Prosperity Kebab berada di baazar Ramdhan Tasik Permaisuri ( berdepan dengan Sekolah Sains ) . Tahun ni x dapat lah nk bukak gerai kat Pusat Komuniti Bandar Tun Razak macam sebelum2 ni, sebabnya x cukup pekerja so kami decide bukak 1 je tempat so x de lah penat sgt,  hubby pun sempat lah nk Solat tarawih berjemaah. Buat pelanggan tetap kami jgn lupa singgah kat gerai kami yer, kami ade juai Lamb Chop, Oblong dan pelbagai jenis kebab. Semoga Allah sentiasa merahmati kami dan membuka pintu rezeki kami seluas2 nya dan kami tidak lupa bersedekah kepada orang yang memerlukan syawal ni...

 

tu jelah erk tuk hari ni..maklumlah update blog  pun setahun sekali   heheh       ( punya lah pemalas )

 

pesanan dari kami : jagalah keshatan tubuh badan anda sepanjang bulan Ramadhan

 " abg , ayg tumpang promote herbalife lah erk...hehehe" 

Sape2 yang nk lose weight, gain weight, healthy lifestyle, healthy breakfast sms saya ok.. lagi2 bulan puasa ni kan lagi bagus kalau bersahur dan berbuka dengan shake Herbalife ...hehehe

nonie : 0162449264

 

k. lah nk tido sat nnt sambung balik....




 

Friday, 22 July 2011






di bukit jalil liverpool vs malaysia...fuhh...tiap kali ade game gua x lepaskan peluang meniaga...alhamdulillah...sape2 yang dtg ke bukit jalil kalau ade game bola je gua mesti ade..lori gua betul2 kat tangga nak naik ke LRT berdepan stadium hoki..sape2 yang ade kat sana boleh lah nk try gua nyer kebab..terbaik dari ladang..ecehh..masuk bakul angkat sendiri da...mat saleh pon dah try kebab gua...u all bila lagi hehehe...pe2 kita jumpa singapore vs malaysia lak 28hb ni...peace yoooo...
Assalamualaikum buat semua pengunjung blog kami..fuh dah lama jari jemari ku ini tak meng'update' blog yang semakin bersawang ni..sib baik x de 'spider'  hehehe...Alhamdulillah perniagaan adams prosperity kebab telah menjagkau usia 4 tahun..syukur kepada Allah s.w.t atas rezeki yang diberi...
apapun di kesempatan ini kami ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Almubarak...

Thursday, 25 March 2010

                                                        Adam's Prosperity Kebab Crew
                                                                    new  t-shirt.


                       













                                                     

Wednesday, 17 March 2010

salam semua...ermmm..hari hari rabu erk...kejap jer masa berjalan kan..fuhh...hari ini perniagan ku agak slow sikit...sikit je lah .but still ok lagi....mungkin salah satu faktornya skang tengah bulan kot..he he he..minggu depan baru "goment" gaji..baru ok skit lah kot..tp aku tetap bersyukur dengan rezeki yang Allh berikan kepadaku dan suamiku..hari ni penat sangat terkejar2 ke atas dan kebawah dua2 tempat kehabisan gas serentak.,,aduhhh!!!pe pun alhamdulillah....harap2 hari jumaat ni seperti mggu lepas..

Tuesday, 16 March 2010

sesiapa yang ingin membuat tempahan blackpepper sauce boleh lah contact saya yer...sepeket kira harga RM 9.00..yang penting simpan di tempat yang beku...supaya tahan lama..bila nak guna hanya panaskan dahulu dan tambah sedikit air...sesuai bila u all buat open hause ke bithday party ke...atau pun kenduri kendara he he he..sepaket ni dalam 15 org atau lebih...boleh makan..kalau makan ngan chiken chop ke steak ke lagi sodap..he he he he...pe2 sms saya yer..k wassalam..
posted by :  FAUZI

                                                  Sepeket RM 9.00 ( berat 1 KG  )

                                                     

Friday, 12 March 2010

Hari ni aku lewat sikit ke Masjid pasar pudu tu untuk membantu suamiku....ada meeting ngan GB plak...otak aku pun dah melayang memikirkan bebanan tanggungjawab baru di sekolah nanti..meeting hbs kul 12.30 aku terus berlari ke kereta dan memecut ke pudu pulak..disebabkan otak aku pun ntah kemana2...sampai tersalah jalan..erm nak cepat jd lambat pulak dengan jem nyer tu plak..adoiyai...
Nasib baik hari ni Amin tak sekolah dapat lah dia tolong..... dan anak murid ku di SK Jalan Pasar 2 Mashitah dtg tolong2 bukak plastik n susun tisu lam plastik..   dalam kui 1.10 kot aku pun sampai.....alhamdulillah...ramai sungguh orang kat sini...walaupun penat skit..bila tgk hasilnya alhamdulillah syukur...rezeki kami di hari jumaat..


 
selesai je solat jumaat..kebab kami pun selesai...biasanya lepas solat jumaat masa tu lah yang paling bz skali...alhamdulillah..

Thursday, 11 March 2010

Alhamdulillah..hari rabu kelmarin..stall Adams kebab di Desa Petaling n Kg Malaysia diserang..alhamdulillah habis licin...Syukur kehadrat Allah di atas rezeki ini...terima kasih kepada ' pekerja ' kami yang rajin iaitu Amin., kesian dia handle sorang2 stall kat Desa Petaling..Tp semua Under controll....kasi up lah gaji dia..ermmm..Chaiyok!! Chaiyok!!!

Esok pagi pukul 10 di Masjid Pudu...pukul 3 pulak rush hour ke Selayang...Lubok pendapatan kami...erm...sok pas sek aku terus drive dari sekolah ke Pudu membantu suamiku di sana...ermmm chaiyok!!!chaiyok!!!! Harap2 esok seperti minggu2 lepas..InsyaAllah....doakan kami ye...

Friday, 19 February 2010

alhamdulillah..setelah memiliki lori ni..perniagaan kami semakin melebarkan sayapnya..kini kami telah membuka 2 lagi gerai di pasar malam yang baru..walaupun penat tapi berbaloi-baloi..semalam kami berniaga buat kali kedua di masjid belakang pasar pudu tu..alah lupa lak nama mesjid tu..alhamdulillah licin...kami mula berniaga seawal jam 11.30 pg sehingga lah pada pukul 2.30 ptg..alhamdulilah rezeki Allah turunkan pada kami pada hari Jumaat yang mulia ini..selepas pulang dari berniaga pada pukul 3.00 pula, suami ku bergegas pula untuk berniaga di pasar malam selayang..

Thursday, 11 February 2010

:::syukur:::

alhamdulillah..akhirnya kami dapat memiliki sebuah lori yang telah lama kami idam-idamkan...setelah lama menanti dengan penuh kesabaran....alhamdulillah bermula pada minggu ini..kami dapat membuka satu lagi cawangan "adams prosperity kebab" pada hari rabu dan juga hari jumaat..semoga rezeki kami semakin melimpah dan diberkati Allah..amin..